top of page

Otvoreni kanali komunikacije sa stručnjacima iz područja liječenja/rehabilitacije MS-a.
Linija povjerenja - ovim putem možete porazgovarati sa socijalnim radnikom i/ili dogovoriti razgovor u prostorijama društva MS

sos.jpg

Aktivnosti Udruge:

 

Uloga našeg Društva je provođenje raznih aktivnosti kojima psiho-fizički osnažujemo oboljele, te im život činimo kvalitetnijim.
Informiranje:

Društvo također svoje članove redovito informira o pravima na aktivnosti društvaortopedska pomagala, socijalnim pravima i svim povlasticama koje imaju kao članovi Društva. Članovi posjeduju literaturu dodijeljenu od Društva, sačinjenu od ştručnih knjiga i brošura o bolesti, kako vježbati, kako živjeti s MS-om... Jednom godišnje Savez Društava multiple skleroze Hrvatske izdaje glasilo Društava i zbornik radova sa simpozija koji se redovito održava svake godine u rujnu.

Kreativne radionice:

Za upotpunjavanje slobodnog vremena članovima, osmislili smo bogate Kreativne radionice, gdje im pokušavamo uz pomoć ljudi iz umjetničkog svijeta prenjeti razne vrste tehnika i naučiti ih novim vrstama stvaralaštva.

 

Osobni asistenti i Domaćice:

Osobni asistenti i Domaćice Dva projekta na koje smo najponosniji, su svakako projekt Osobni asistent i Domaćice, kojima smo svojim nepokretnim članovima osigurali svakodnevnu njegu i pomoć u kući.

 

Debatni klubovi:

Svrha okupljanja debatnih klubova je postizanje većeg samopouzdanja i vjere u sebe, povećanje poštovanja i povjerenja prema sebi i drugima, uspješnije nošenje s kritikom i nerazumijevanjem. Glavna zadaća je MOTIVACIJA.

 

Duhovne radionice:

Svi znamo da čovjek ima fizičku dimenziju, svoje tijelo oko kojega revno brine: hrani ga, tušira, udobno odijeva, razgibava, održava kod liječnika... i što već sve ne čini za tijelo. Također, neizostavan dio čovjeka je njegova psiha i sve njene manifestacije. No, čovjek je još nešto - duhovna dimenzija! Zapravo, čovjekov duh prožima i oživljava svaku stanicu tijela i svaki segment duše stoga održavamo i ovakve radionice.

Grupa podrške:

Jednom tjedno u prostorijama Društva održavamo Grupu podrške u suradnji sa stručnjacima iz Obiteljskog centra. Svrha radionica je - naučiti oboljele kako da se nose sa dijagnozom multiple skleroze,stresom i svakodnevnicom.

Udruga nudi po dogovoru i potrebi i individualnu psihološku pomoć.

Terapija ultrazvukom po Seltzeru:

Posjedujemo ultrazvučni aparat kojim se provodi terapija po Seltzeru u svrhu poboljšanja cirkulacije. Terapija se provodi svakih 6 mjeseci po 24 tretmana za svakog oboljelog člana Terapiju provodi educirani fizioterapeut.

Vježbanje 

Provodi se uz educiranog fizioterapeuta. Vježbe su prilagođene oboljelima od multiple skleroze.

Transporter za svladavanje prepreka

Svim našim članovima, ostalim potrebitim građanima, kao i gostima u invalidskim kolicima na raspolaganju je Transporter za svladavanje skalina od strane Gradskog društva Crvenog križa Dubrovnik. Pomoću Transportera omogućeno je nesmetano kretanje unutar stare gradske jezgre. Posjete je potrebno najaviti na broj telefona Gradskog društva Crvenog križa Dubrovnik:

+385 (0)20 418 810

jolly.jpg
bottom of page